We Francji ten kruchy biszkopt nazywa się Roudor, ponieważ jest okrągły jak koło („roue”) i ma złoty kolor („lub”): roue + lub = Roudor! Jego konsystencja różni się od Galete, ponieważ jest większa i krucha, a jednocześnie jest chrupiąca i bardzo rozpływająca się w ustach.
Kremowe i pyszne ciastka maślane mogą być świetnym towarzyszem przy herbacie, kawie i szklance mleka. Te ciastka są robione ze świeżego masła i jajek, które nadają im miękką konsystencję. Te ciastka maślane, wypełnione dobrocią mąki pszennej, są smaczne i zdrowe. Te ciasteczka są wykonane ze świeżych składników, które zapewniają wspaniałe korzyści zdrowotne. Każde opakowanie herbatników maślanych zawiera dwanaście sztuk. W tych maślanych herbatnikach nie ma sztucznych aromatów ani substancji słodzących.
Składniki:
Mąka pszenna, masło, cukier, jaja kur hodowanych na zewnątrz, sól i proszek do pieczenia (węglan amonu i sodu, kwas cytrynowy).
Może zawierać śladowe ilośc soi, sezamu i innych orzechów.
Waga produktu: 150g
WARTOŚCI ODŻYWCZE PLATES:
|
- Rodzaj Ciastek
- biszkoptowe
maślane - Gramatura
- 150 gram
Saint Michel
Tradycja robienia doskonałości w Saint Michel opiera się przede wszystkim na zdrowym rozsądku. Marka kieruję się instynktem w tworzeniu dobrych, zdrowych smacznych produktów. Tworząc wszystko, według prostych składników i zasad: używają wyłącznie jaj bezklatkowych, nie używają oleju palmowego i używamy tylko francuskiej pszenicy. Saint Michel jest tradycyjną marką, która uwielbia wszystko, co pyszne i zawsze chętnie sięga, odkrywa i poszerza swój repertuar kulinarny, aby tworzyć lub na nowo wymyślać nowe ciastka. Tradycyjne Madeleines i Ciastka Kruche nadal zapewniają chwilę przyjemności każdego dnia, dzięki czemu podwieczorek staje się świętością.
Rodzinna piekarnia St Michel została założona w 1905 roku i mieliśmy czas, aby poznać nasze przepisy od podszewki i od początku do końca. Dziś nasi cukiernicy nadal podtrzymują naszą tradycyjną wiedzę i przekazują ją z dnia na dzień młodszym pokoleniom. Korzystamy z tej wiedzy, aby samodzielnie mieszać, ugniatać, ubijać i piec we wszystkich naszych zakładach produkcyjnych we Francji, ponieważ wierzymy, że ciastko może być naprawdę pyszne tylko wtedy, gdy jest dobrze zrobione.