To duże maślane ciasteczko powstało w 2005 roku, aby uczcić setne urodziny marki Saint Michel. Ten chrupiący biszkopt łączy w sobie tradycyjne masło z odważnym dodatkiem soli morskiej Guérande. Opakowanie o masie 150g jest idealne na wszystkie popołudniową herbatę . Dostępne również z dodatkiem czeklady i karmelu.
Ciasteczka maślane Staint Michel pieczone są w kształcie medalionów, co zachęca przyjemne podjadanie. Te kruche i maślane ciasteczka zrobione są z biszkoptu. Pieczone ze składników niemodyfikowanymi genetycznie i jajami z wolnego wybiegu. Bez konserwantów, oleju palmowego, oleju uwodornionego i barwników. Wypiekane we Francji.
Składniki:
Mąka pszenna 42%, czekolada 21% (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, tłuszcz mleczny bezwodny, emulgatory: lecytyny), cukier, masło 14%, skrobia pszenna, jaja z kur z wolnego wybiegu 2%, aromat naturalny, sól, proszki do pieczenia: węglany amonu, kwas sodowy i cytrynowy, odtłuszczone w proszku.
Może zawierać śladowe ilośc soi, sezamu i innych orzechów.
Waga produktu: 150g
WARTOŚCI ODŻYWCZE GALETTES:
|
- Rodzaj Ciastek
- biszkoptowe
maślane - Gramatura
- 150 gram
Saint Michel
Tradycja robienia doskonałości w Saint Michel opiera się przede wszystkim na zdrowym rozsądku. Marka kieruję się instynktem w tworzeniu dobrych, zdrowych smacznych produktów. Tworząc wszystko, według prostych składników i zasad: używają wyłącznie jaj bezklatkowych, nie używają oleju palmowego i używamy tylko francuskiej pszenicy. Saint Michel jest tradycyjną marką, która uwielbia wszystko, co pyszne i zawsze chętnie sięga, odkrywa i poszerza swój repertuar kulinarny, aby tworzyć lub na nowo wymyślać nowe ciastka. Tradycyjne Madeleines i Ciastka Kruche nadal zapewniają chwilę przyjemności każdego dnia, dzięki czemu podwieczorek staje się świętością.
Rodzinna piekarnia St Michel została założona w 1905 roku i mieliśmy czas, aby poznać nasze przepisy od podszewki i od początku do końca. Dziś nasi cukiernicy nadal podtrzymują naszą tradycyjną wiedzę i przekazują ją z dnia na dzień młodszym pokoleniom. Korzystamy z tej wiedzy, aby samodzielnie mieszać, ugniatać, ubijać i piec we wszystkich naszych zakładach produkcyjnych we Francji, ponieważ wierzymy, że ciastko może być naprawdę pyszne tylko wtedy, gdy jest dobrze zrobione.