Pasztet Lucien Georgelin Bordelais Lucien Georgelin 65043product retail price with tax

Pasztet Lucien Georgelin Bordelais

65043
23,97 zł

Pasztet Lucien Georgelin Bordelais to wyjątkowy produkt, który przenosi nas w czasie do tradycyjnych smaków i aromatów francuskiej wsi. Historia tej wyjątkowej przekąski sięga 40 lat wstecz, kiedy to sam Lucien Georgelin rozpoczął swoją pasję tworzenia pasztetów, inspirując się sezonami i sezonowymi składnikami.

 

 

W ramach swojej gamy pasztetów de nos régions, Lucien Georgelin postanowił oddać hołd swojej miłości do kolarstwa, tworząc pasztety Tour de France. Dla smakoszy dostępne są aż 8 różnych etapów, każdy z nich przygotowany we Francji z lokalnych mięs i składników. Pasztet Bordelais z winogron z Bordeaux to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotowywany jest w sercu południowego zachodu, w warsztatach Lucien Georgelin w Virazeil w Lot et Garonne. To hołd dla wsi, gdzie ten pasztet był tradycyjnie spożywany w dniu zakończenia zbiorów winogron. Dawniej przygotowywano go dzień wcześniej i pieczono przez długie dwie godziny. Teraz możesz cieszyć się jego wyjątkowym smakiem przez cały rok, dzięki temu, że został umieszczony w słoiku. Pasztet Lucien Georgelin Bordelais to nie tylko pyszne doznanie smakowe, ale także sposób na poczucie sztuki życia na południowym zachodzie Francji. Możesz go podać jako przystawkę na eleganckim przyjęciu lub wziąć na piknik, by podzielić się nim z przyjaciółmi i rodziną. Ten domowy pasztet wyróżnia się także tym, że jest wytwarzany bez dodatków, co sprawia, że na jego powierzchni widoczny jest naturalny tłuszcz, co świadczy o jego autentycznym charakterze i jakości. Pasztet Lucien Georgelin Bordelais to smak tradycji, francuskiej gościnności i wyjątkowej pasji kulinarnej Luciena Georgelina, która trwa już od wielu lat. Spróbuj go i przekonaj się, jak smak i historia mogą współgrać w jednym słoiku.

Składniki:

Podgardle wieprzowe*, winny sos kuperowy [czerwone wino (w tym siarczyny), wywar drobiowy (woda, tuszki drobiowe, cebula, sól, pieprz), szalotka, woda, sól, czerwony ocet winny, natka pietruszki, czosnek, pieprz, tymianek, liść laurowy, gałka muszkatołowa], mięso wieprzowe*, wątróbka drobiowa, śliwki rehydratyzowane (śliwki, woda), sól, karmel (cukier, woda), żelatyna wieprzowa, pieprz. *Pochodzenie francuskie.

WARTOŚCI ODŻYWCZE PASTY:

Wartości odżywcze na 100g
Tłuszcz (g) 14.4
Kwasy nasycone (g) 6.6
Węglowodany (g) 3.6
Cukry (g) 3.4
Błonnik (g)
Białka (g) 14.6
Sól (g) 2.3
Energia (kj) 842
Energia (kcal) 202
Gramatura
220 gram
Rodzaj Smarowidła
Pasztet
Marka
Lucien Georgelin
Styl
Wytrawny

Lucien Georgelin


Lucien Georgelin, producent dżemów od ponad 30 lat!
 Lucien Georgelin rozpoczął swoją działalność, odwiedzając lokalne targowiska i małe sklepy spożywcze. Następnie z powodzeniem rozszerzył swoją działalność na wzgórzach miasta Marmande, współpracując z odważnym bankierem, który pasjonował się lokalnymi produktami z dżemu. Jego ulubionym był dżem truskawkowy, który później zdobył medale.

Lucien Georgelin jest zakotwiczony od wczesnych lat 80. XX wieku w bogatym terroir południowo-zachodniego, a zwłaszcza w rejonie Lot-et-Garonne.

Virazeil to mała gmina z sadami po jednej stronie i obszarem produkcji Foie Gras (Dordogne i Landes) po drugiej. To tutaj rolnik Lucien Georgelin stawiał pierwsze kroki jako właściciel firmy.

„Przygotowywanie dżemów i cukierków wypełniało moje letnie dni, podczas gdy to produkcja kaczek podkreślała moje zimowe dni”,wciąż opowiada z szerokim uśmiechem.

Lucien Georgelin podtrzymuje tradycję dzięki dżemom swojej matki i innym przepisom.Po podróżach po wsiach, prowadzeniu stoisk na targowiskach lub w lokalnych sklepach spożywczych, jakość jego dżemów nieuchronnie otworzyła drzwi na scenę krajową i międzynarodową. Nawiasem mówiąc, jego dżemy wielokrotnie zdobywały złote, srebrne i brązowe medale w ogólnorolniczych zawodach (zobacz naszych medalistów).

Innowacyjne produkty

W rezultacie reputacja Luciena Georgelina wzrosła, a asortymenty uległy zróżnicowaniu. Wyhodował innowacyjne linie produktów oraz ich hojne i smaczne receptury, oferując produkty terroir.

Rzeczywiście, Lucien Georgelin dokonał świadomego wyboru… aby starannie wyselekcjonować owoce w celu wzmocnienia smaku, dojrzałości i lokalnej produkcji, takich jak orzechy laskowe Cancon do past do smarowania lub pomidory Marmande (do sosów pomidorowych) lub owoce francuskie (takie jak Roussillon Czerwona morela).

30 lat później Lucien Georgelin NADAL gotuje swoje dżemy w MIEDZIANYM KALDONIE, jednak wszystkie jego dalsze operacje są teraz zmechanizowane.

Produkcja pozostaje tradycyjna, a poszukiwanie nowych receptur jest codziennym celem.

No reviews
Product added to wishlist

Ta strona wykorzystuje pliki cookie dla lepszego działania serwisu. Możesz zablokować pliki cookie w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Prywatności tej strony. Kliknij tutaj