Pasztet Charentais Lucien Georgelin wieprzowy z Kognakiem Fine Champagne. Weź udział w tour de France z pasztetami z Lucienem Georgelinem i odkryj 15 receptur dla smakoszy przygotowanych we Francji z lokalnych mięs i składników.
Składniki:
Gardło wieprzowe *, wieprzowina*, mięso kacze*, szalotki, bulion drobiowy (woda, tuszki drobiowe, cebula, sól, pieprz), Wątroba wieprzowa, Cognac Fine Champagne 1,7% (minimum 50% Grande Champagne, sól, aromat, siarczyny), czosnek, żelatyna wieprzowa, Sól, pieprz.
* Pochodzenie: Francja
Przed otwarciem: przechowywać w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni po otwarciu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE PASZTETU:
|
- Gramatura
- 220 gram
- Rodzaj Smarowidła
- Pasztet
- Marka
- Lucien Georgelin
- Styl
- Wytrawny
Lucien Georgelin
Lucien Georgelin, producent dżemów od ponad 30 lat! Lucien Georgelin rozpoczął swoją działalność, odwiedzając lokalne targowiska i małe sklepy spożywcze. Następnie z powodzeniem rozszerzył swoją działalność na wzgórzach miasta Marmande, współpracując z odważnym bankierem, który pasjonował się lokalnymi produktami z dżemu. Jego ulubionym był dżem truskawkowy, który później zdobył medale.
Lucien Georgelin jest zakotwiczony od wczesnych lat 80. XX wieku w bogatym terroir południowo-zachodniego, a zwłaszcza w rejonie Lot-et-Garonne.
Virazeil to mała gmina z sadami po jednej stronie i obszarem produkcji Foie Gras (Dordogne i Landes) po drugiej. To tutaj rolnik Lucien Georgelin stawiał pierwsze kroki jako właściciel firmy.
„Przygotowywanie dżemów i cukierków wypełniało moje letnie dni, podczas gdy to produkcja kaczek podkreślała moje zimowe dni”,wciąż opowiada z szerokim uśmiechem.
Lucien Georgelin podtrzymuje tradycję dzięki dżemom swojej matki i innym przepisom.Po podróżach po wsiach, prowadzeniu stoisk na targowiskach lub w lokalnych sklepach spożywczych, jakość jego dżemów nieuchronnie otworzyła drzwi na scenę krajową i międzynarodową. Nawiasem mówiąc, jego dżemy wielokrotnie zdobywały złote, srebrne i brązowe medale w ogólnorolniczych zawodach (zobacz naszych medalistów).
Innowacyjne produkty
W rezultacie reputacja Luciena Georgelina wzrosła, a asortymenty uległy zróżnicowaniu. Wyhodował innowacyjne linie produktów oraz ich hojne i smaczne receptury, oferując produkty terroir.
Rzeczywiście, Lucien Georgelin dokonał świadomego wyboru… aby starannie wyselekcjonować owoce w celu wzmocnienia smaku, dojrzałości i lokalnej produkcji, takich jak orzechy laskowe Cancon do past do smarowania lub pomidory Marmande (do sosów pomidorowych) lub owoce francuskie (takie jak Roussillon Czerwona morela).
30 lat później Lucien Georgelin NADAL gotuje swoje dżemy w MIEDZIANYM KALDONIE, jednak wszystkie jego dalsze operacje są teraz zmechanizowane.
Produkcja pozostaje tradycyjna, a poszukiwanie nowych receptur jest codziennym celem.