Dżem Lucien Georgelin 4 cytrusy Lucien Georgelin 258 083product retail price with tax

Dżem Lucien Georgelin 4 cytrusy

258 083
18,78 zł

Dżem Lucien Georgelin z dzikiej jeżyny, zgodnie z recepturą gotowany jest w kotle dzięki czemu od kilkudziesięciu lat powstają w duchu „domowej roboty”. Przygotowany z dużej ilości owoców z wyselekcjonowanymi składnikami, 4 owoce cytrusowych docenią wszyscy miłośnicy nowych smaków. Pomarańcza, klementynka, cytryna i grejpfrut tworzą razem najbardziej wybuchowe małżeństwo!

 

 

Sekret przepisu? Prostota i smak „domowej roboty”. Owoce, pektyny, które są podstawowym składnikiem każdego przepisu na dżemy, trochę cukru, skórka z cytryny dla wzmocnienia naturalnego smaku owoców i to wszystko! Bez smaku, bez dodatków, bez barwników i bez konserwantów: czysty smakoszy.

Autentyczne smaki i aromaty wzmocnione powolnym gotowaniem w kotle jak dawniej wystarczą, by zachwycić najbardziej wymagających smakoszy.

Nasze pyszne przetwory owocowe docenisz również na świeżych lub tostowych kromkach chleba, podczas śniadania, a nawet w swoim ulubionym przepisie na ciasto!

Składniki: Owoce 55% (cytrusy 35%: pomarańcze 13,1%, klementynki 13,1%, cytryny 4,4%, grejpfruty 4,4%; jabłka 20%), Cukier, Środek żelujący: pektyny, Koncentrat soku z cytryny

Przed otwarciem: przechowywać w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

WARTOŚCI ODŻYWCZE DŻEMU:

Wartości odżywcze na 100g
Tłuszcz (g) 0.5
Kwasy nasycone (g) 0.1
Węglowodany (g) 48
Cukry (g) 48
Błonnik (g) 1.2
Białka (g) 0.5
Sól (g) 0.5
Energia (kj) 840
Energia (kcal) 198
Gramatura
320 gram
Rodzaj Smarowidła
Dżem
Marka
Lucien Georgelin
Styl
Słodki

Lucien Georgelin


Lucien Georgelin, producent dżemów od ponad 30 lat!
 Lucien Georgelin rozpoczął swoją działalność, odwiedzając lokalne targowiska i małe sklepy spożywcze. Następnie z powodzeniem rozszerzył swoją działalność na wzgórzach miasta Marmande, współpracując z odważnym bankierem, który pasjonował się lokalnymi produktami z dżemu. Jego ulubionym był dżem truskawkowy, który później zdobył medale.

Lucien Georgelin jest zakotwiczony od wczesnych lat 80. XX wieku w bogatym terroir południowo-zachodniego, a zwłaszcza w rejonie Lot-et-Garonne.

Virazeil to mała gmina z sadami po jednej stronie i obszarem produkcji Foie Gras (Dordogne i Landes) po drugiej. To tutaj rolnik Lucien Georgelin stawiał pierwsze kroki jako właściciel firmy.

„Przygotowywanie dżemów i cukierków wypełniało moje letnie dni, podczas gdy to produkcja kaczek podkreślała moje zimowe dni”,wciąż opowiada z szerokim uśmiechem.

Lucien Georgelin podtrzymuje tradycję dzięki dżemom swojej matki i innym przepisom.Po podróżach po wsiach, prowadzeniu stoisk na targowiskach lub w lokalnych sklepach spożywczych, jakość jego dżemów nieuchronnie otworzyła drzwi na scenę krajową i międzynarodową. Nawiasem mówiąc, jego dżemy wielokrotnie zdobywały złote, srebrne i brązowe medale w ogólnorolniczych zawodach (zobacz naszych medalistów).

Innowacyjne produkty

W rezultacie reputacja Luciena Georgelina wzrosła, a asortymenty uległy zróżnicowaniu. Wyhodował innowacyjne linie produktów oraz ich hojne i smaczne receptury, oferując produkty terroir.

Rzeczywiście, Lucien Georgelin dokonał świadomego wyboru… aby starannie wyselekcjonować owoce w celu wzmocnienia smaku, dojrzałości i lokalnej produkcji, takich jak orzechy laskowe Cancon do past do smarowania lub pomidory Marmande (do sosów pomidorowych) lub owoce francuskie (takie jak Roussillon Czerwona morela).

30 lat później Lucien Georgelin NADAL gotuje swoje dżemy w MIEDZIANYM KALDONIE, jednak wszystkie jego dalsze operacje są teraz zmechanizowane.

Produkcja pozostaje tradycyjna, a poszukiwanie nowych receptur jest codziennym celem.

No reviews
Product added to wishlist

Ta strona wykorzystuje pliki cookie dla lepszego działania serwisu. Możesz zablokować pliki cookie w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Prywatności tej strony. Kliknij tutaj